Over de serie

Pororo De Kleine Pinguïn: een heerlijke kinderserie voor peuters en kleuters.
Pororo heeft een warm huis gevonden bij Stardust Media BV. Tijdens een van mijn reizen naar Seoul in Zuid-Korea zag ik op mijn hotelkamer een documentaire op Discovery Channel over CGI, Computer Generated Imagery (animatie). Een bloeiende industrie in Zuid-Korea en inmiddels een van de grootste leveranciers van dergelijke animaties in de wereld. Een fascinerende uitzending waarbij technologie werkelijk voor niks staat. Tussen al dit hightech geweld zag ik een stukje over hoe de Koreanen met enkele honderden mensen werken aan de serie Pororo & Friends. Een serie die heel erg aanspreekt en waarvan de karakters zo goed gemaakt zijn dat je van ze gaat houden. Op de een of andere manier is deze serie mij bijgebleven en een half jaar later ben ik gaan onderzoeken wat de mogelijkheden waren voor de Nederlandse markt. 

Via via ben ik met de producenten in contact gekomen en heb een overeenkomst bereikt.

Pororo & Friends heeft een goed onderkomen gevonden bij ons. Stardust Media BV heeft de rechten voor de TV serie en merchandising rechten voor de Benelux verkregen. Wij gaan vrienden zoeken voor Pororo en zijn vriendjes zodat de serie in Nederland ook een succes wordt. 

Pororo & Friends is in Azië een mega hit en wordt inmiddels in tientallen landen uitgezonden. Tot op heden zijn er 107 afleveringen gemaakt van 5 minuten en de merchandising bevat honderden producten.

Ik hoop dat de serie snel op TV te zien zal zijn zodat iedereen kan genieten van Pororo en zijn vriendjes. Een echte aanrader voor kinderen.

Hyuk Brands

Verhaallijn serie
Ergens ver weg, buiten bereik van de menselijke beschaving, ligt een vredig eiland overdekt met sneeuw en ijs. Op dit witte eiland bevindt zich, diep in een afgelegen woud, een dorpje waar kleine dieren wonen. Niemand weet hoe ze er terechtgekomen zijn, maar natuurlijk hebben ze hun dorp gebouwd in dit kleine dal, waar de zon het warmst schijnt en de wind niet zo guur blaast.

In het dorp wonen Pororo, een heel nieuwsgierige, ondeugende kleine pinguïn, de goedhartige ijsbeer Poby, de zelfvoldane, bemoeizuchtige rode vos Eddy en het
verlegen, bedeesde bevertje Loopy.

Al onze vrienden hebben verschillende persoonlijkheden en interesses, hetgeen soms leidt tot kleine (en soms tot niet zulke kleine) gebeurtenissen in hun rustige witte wereld.

Maar het zijn allemaal goede vrienden, die elkaar helpen als er moeilijkheden zijn. Alles begint op een zonnige dag als Pororo iets vindt in de ijsbergen en het mee naar huis neemt…