Concept

“Spelen en leren”

Vanaf drie jaar gaan kinderen ervaringen opdoen door middel van het contact met andere kinderen. Hierdoor ontdekken ze verschillende persoonlijkheden en karakters en andere aspecten van de buitenwereld.

Kinderen van deze leeftijd hebben een overweldigende nieuwsgierigheid die ze bevredigen door te “spelen”. Het komt vaak voor dat kinderen per ongeluk iets verkeerd doen of een ongeluk veroorzaken. Dit is heel logisch, want ze overzien het effect van oorzaak en gevolg nog niet.

“Pororo De Kleine Pinguïn” probeert niet belerend te zijn en het “goede antwoord” bij kinderen in te prenten. De serie laat juist zien aan de hand van herkenbare situaties wat er gebeurt als iemand iets doet of zegt. En ook hoe anderen daarop reageren.

De helden in de animatie hebben allemaal hun eigen tekortkomingen en het verhaal vertelt dus niet altijd wie en wat er correct is. Ieder van hen heeft zijn eigen persoonlijkheid en zijn eigen normen. Dit kan soms tot gekibbel leiden maar zorgt ook voor wederzijds begrip en samenwerking om de problemen op te lossen waarin ze verzeild raken.

De hoofdpersoon, de kleine  pinguïn Pororo, ontmoet echte vrienden en andere personen, net als kinderen in het dagelijks leven. Dankzij de verschillende verhaaltjes leren kinderen om te gaan met vriendschappen, en alles wat daarmee te maken heeft.